סְּפָרִים
פְּעִילֻיּוֹת בְּעִקְבוֹת הַקְּרִיאָה
"מי שָם בשקיק?"
"מי שָם בשקיק?"
כדאי לגוון את הקולות של הדמויות בסיפור ולהשתעשע במילים ובחרוזים. אחרי כמה קריאות יוכלו ילדיכם להציג את הפירות השונים לפי האיורים ולהשלים את החרוז החוזר: "דְפיק דְפוק דְפיק! מי שם בשקיק?".
אֵצא לי השוקה
אֵצא לי השוקה
האם ילדיכם טעמו פעם חרוב או תאנה? האם הם אוהבים בננה או תפוז? הם יכולים להתלוות אליכם לשוק או למרכול, לבחור את הפירות שהם אוהבים ולהכניסם לסל או לשקיק. בבית תוכלו להכין יחד סלט פירות.
שישה בשקיק – ההצגה!
שישה בשקיק – ההצגה!
תוכלו לצייר ולצבוע את הפירות שבסיפור, להדביק אותם על מקלות ארטיק ולהמחיז יחד את הסיפור.
על טעם וריח - משחק הטעימות
על טעם וריח – משחק הטעימות
איך מזהים פרי: לפי המראה, לפי הריח או לפי הטעם? תוכלו לשחק משחק ניחושים: מבקשים מהילדים לעצום עיניים ומציעים להם להריח פרי. האם הם מצליחים לזהות את הפרי? נותנים להם לטעום ממנו בעיניים עצומות. האם הם מזהים את הטעם?
השקיק שבסיפור עף ברוח
השקיק שבסיפור עף ברוח. האם ילדיכם ראו פעם שקיק זרוק בחוץ? אפשר להשליך אותו יחד לפח ולעזור לשמור על הסביבה. בהזדמנות זו הַזכירו לילדים שאסור לשחק בשקיות ניילון!
האם הילדים מכירים את כל הפירות המוזכרים בסיפור?
האם הילדים מכירים את כל הפירות המוזכרים בסיפור? לפני קריאת הסיפור כדאי להכיר לילדים את הפירות השונים, להציג להם את הדמויות ואת שמות החיבה שלהם בסיפור.
מסיפור להצגה
מסיפור להצגה: כדאי להמחיז את הסיפור – אפשר לספר אותו באמצעות בובות המחשה או דמויות על מקלות ארטיק, או להמחיז אותו יחד עם הילדים. הכינו כתר של כל אחד מהפירות לראשי הילדים. כדאי לעודד את הילדים לשיר יחד במקהלה את הפזמון החוזר: "דפיק דפוק דפיק! מי שם בשקיק?"
איך עושה תפוז?
איך עושה תפוז? נסו לחקות בתנועה את הפירות השונים: להתגלגל על השטיח, ללכת בעדינות כמו התאנה, או לשקשק את הגוף כחרוב.
מי אני ומה שמי?
מי אני ומה שמי? אפשר לשאול חידות על הפירות שבסיפור, למשל: הוא עגול וכתום, מהו? (התפוז!), הוא ארוך וצהוב וצריכים לקלף אותו לפני שאוכלים (בננה!)….
דפיק דפוק דפיק! מי שם בשקיק?
דפיק דפוק דפיק! מי שם בשקיק? אפשר ללמד את הילדים מקצבים שונים ולתופף יחד. תוכלו גם להמציא דפיקה מיוחדת רק לילדי המעון.
מה עף עם הרוח?
מה עף עם הרוח? אפשר להוציא חפצים שונים לחצר, למשל: מטפחת, נוצה, עלים, כדור-ים ועוד, ולזרוק אותם לאוויר. האם כמו השקיק בסיפור גם הם עפים ברוח? האם קשה לתפוס אותם?
יש מקום לכולם
יש מקום לכולם: איך מצטופפים יחד מבלי להפריע אחד לשני, כמו הפירות בשקיק? הניחו חישוק על הרצפה והזמינו בכל פעם שניים או שלושה ילדים להיכנס לתוכו ולהצטופף בצורה נעימה, עדינה ומחבקת. אפשר גם לשבת במעגל גדול מאד ולהתקרב לאט בצעדים קטנים עד למעגל נעים שאינו צפוף.
השקדיה פורחת
השקדיה פורחת: אפשר להכין עם הילדים שקדיה משותפת ופרחונית. מזמינים את הילדים לקשט מנג'טים מנייר בצבע וורוד ומדבקות, מכינים גזע גדול מנייר חום, ומחברים את כל פרח מנג'ט אל הענפים בעזרת סיכה מתפצלת. מקמטים מעט כל מנג'ט סביב הסיכה – והרי לנו שקדיה יפיפייה.
סעודת ט"ו בשבט עם ההורים
סעודת ט"ו בשבט עם ההורים: כדאי לחגוג יחד עם ההורים את ט"ו בשבט במעון: אפשר להכין יחד דמויות להמחזת הסיפור בבית, להזמין הורים וילדים להמחיז את הסיפור, לשיר שירי חג ולאכול יחד סעודת פירות הארץ: עוגת בננה, מיץ תפוזים סחוט, וכמובן סלט פירות טעים ובריא! בסוף המפגש מחלקים למשפחות את הספר יחד עם הדמויות שהכינו יחד עם ילדיהם.