בעברית נהדרת ועם הרבה הומור מספר עודד בורלא על עופר מפונק, סנאי מעופף, ואפילו על מים יבשים. קובץ סיפורים אהובים ומצחיקים שמלווים דורות של ילדי ישראל.
נוֹשְׂאִים קְשׁוּרִים:
אכפתיות והתחשבותיחס לאחרנדיבותקלאסיקה ישראלית
קְבוּצַת גִּיל: כִּתָּה ב'
פְּעִילֻיּוֹת בְּעִקְבוֹת הַקְּרִיאָה
עופר שמרחם על עצמו, סנאי מרחף ונמר ששומר על גוזלים במקום לטרוף אותם; סיפוריו של עודד בורלא מלאים בחיות משעשעות, דמיון פרוע וגם במוסר השכל.
יהא אדם מתגלגל עם בנו עד שתים עשרה שנה (כתובות נ')
במסכת כתובות נאמר שאדם ממשיך ללמד את בנו וללמוד איתו עד שהילד בן 12, הרבה אחרי שהבן כבר מכיר את האלף בית, יודע לקרוא ויכול להמשיך בלימודו בעצמו. קריאה משותפת של הורה וילד היא יותר מלימוד, היא מתנה של זמן משותף, היא מזמנת חוויות, עניין, הנאה וחיזוק הקשר המשפחתי. "סיפורי חיות" הוא הספר האחרון לשנה זו והוא גדוש בעברית מתגלגלת ונהדרת, צחוק ולימוד הטבע האנושי דווקא מחיות. גם כעת, בסוף כיתה ב' כדאי לא לוותר על הקריאה המשותפת, על ההזדמנות לבלות יחד, ליהנות מהסיפורים ולשוחח עליהם.
קריאה מהנה!
עודד בורלא (2009-1915)
הסופר, המשורר והצייר עודד בורלא נולד בירושלים למשפחה ספרדית שחיה יותר משלושה-עשר דורות בארץ. ספרו הראשון ראה אור כשהיה בן 45, ומאז כתב ואייר יותר מ-70 ספרי ילדים, ובהם נזכרים, לדבריו 346 בעלי חיים שונים! בורלא מכוּנה אבי הנוֹנְסֵנְס (אי-גיון) בסִפרות הילדים העברית; ספריו גדושים הוּמוֹר מתוּחכּם וצירופי מילים מפתיעים ומשעשעים. עודד בורלא זכה בפרסים על יצירתו: בפרס זאב, בפרס אקו"ם ובפרס ביאליק.
עֳתָקִים שֶׁחֻלְּקוּ:
53,000
הוֹצָאָה לָאוֹר:
ידיעות ספרים
שְׁנַת חֲלֻקָּה:
תשע"ט 2018-2019
הִמְשִׁיכוּ לִקְרֹא עִם סְפָרִים בַּנּוֹשְׂאִים קְשׁוּרִים:
האזינו לסיפור "העופר המסכן" מהספר "סיפורי חיות"
הקשיבו, הקשיבו!!! 🎧 ילדות וילדים, הורים וצוותים חינוכיים ❤️ הימים האלו עכשיו הם ימים לא רגילים, ובימים כאלה סיפורים יכולים לשמח, לרגש, אפילו להצחיק. אנו מזמינים אתכם/ן להאזין להקלטה הקסומה של הסיפור "העופר המסכן", מתוך "סיפורי חיות", מאת: עודד בורלא | איורים: אסיה אייזנשטיין | הוצאת: ידיעות ספרים.
יוצרים ומגישים – ירדן בר כוכבא – הלפרין ודידי שחר מוזיקה ונגינה – טל בלכרוביץ' פתיח ההסכת ולחן השיר בסיפור "החוצה" – דידי שחר.
מוכנים/ות? מת – חי – לים! ▶️
סיפורי חיות
האזינו לסיפור "ההמצאות של קרפד"
הקשיבו, הקשיבו!!! 🎧 ילדות וילדים, הורים וצוותים חינוכיים ❤️ הימים האלו עכשיו הם ימים לא רגילים, ובימים כאלה סיפורים יכולים לשמח, לרגש, אפילו להצחיק. אנו מזמינים אתכם/ן להאזין להקלטה הקסומה של הסיפור "ההמצאות של קרפד" מתוך הספר "סיפורי חיות" מאת: עודד בורלא, איורים: אסיה אייזנשטיין.
יוצרים ומגישים: ירדן בר כוכבא – הלפרין ודידי שחר
מוזיקה ונגינה: טל בלכרוביץ'
פתיח: דידי שחר
סיפורי חיות
מגדיר חיות כיתתי
מהו תמסח? פגשתם פעם ארקרי? הספר שופע בחיות מגוונות, חלקן מוכרות יותר, חלקן פחות. אפשר להכין מגדיר חיות כיתתי, לקסיקון של כל החיות הייחודיות שבספר. מתחלקים לזוגות: כל זוג חוקר חיה אחרת. במחברת גדולה, קלסר כיתתי, תערוכה או מצגת מציגים את הממצאים. מקדישים עמוד לכל חיה: מציירים תמונה או מדביקים צילום שלה, וכותבים כמה מילים על סביבת מגוריה, ותכונותיה. אפשר אפילו להמציא "שטוז"- שטות בחרוז על כל חיה, בהשראת סגנונו של עודד בורלא.
סיפורי חיות
סיפורי "נונסנס"
"נונסנס" הוא סגנון ספרותי המתאפיין בהומור, חוסר הגיון או חוסר משמעות. התלמידים יכולים לכתוב יחד סיפור נונסנס משותף: הראשון כותב משפט בראש הדף, ואת המילה האחרונה במשפט בשורה חדשה. הוא מקפל את הדף כך שהשורה מוסתרת ורק המילה האחרונה חשופה. התלמיד הבא ממשיך את הסיפור לפי המילה היחידה שנחשפה, מקפל את הדף כמו הקודם ומעביר הלאה. אחרי שכל המשתתפים כותבים, פותחים את הדף המקופל וקוראים את הסיפור המשעשע שיצרתם יחד!
סיפורי חיות
משחק ההמצאות
בעקבות הסיפור "ההמצאות של קרפד", תוכלו גם אתם להפוך לממציאים מצוינים! אוספים חפצים שונים ומשונים (למשל: קומקום, נעל, כרית, שקית, סיכה). עומדים במעגל ומעבירים את אחד החפצים מיד ליד. כל משתתף בתורו מציע ומדגים שימוש חדש לחפץ, שונה מהשימוש המקורי בו ושונה מהשימוש שהציע חברו לפניו. לדוגמה, קומקום יכול להיות גם עציץ פרחים או כובע. כמה שימושים הצלחתם להמציא לכל חפץ? האם ההמצאות שלכם הצחיקו אתכם?
סיפורי חיות
ממציאים מכונה!
אולי תרצו להמציא יחד מכונה בסגנון רוב גולדברג? מחלקים את התלמידים לקבוצות ומזמינים כל קבוצה להמציא מכונה בעזרת חומרים פשוטים כגון קוביות דומינו, כדורים, צינורות, כוסות פלסטיק ועוד. לחצו כאן וכאן לרעיונות ישימים והשראה לפעילות.
סיפורי חיות
הספרים הכי הכי!
כדאי להזמין את התלמידים לחפש ספרים בבית שהם קיבלו במהלך השנים ועדיין נהנים לקרוא, ולבקש מהם להביא את הספרים לתערוכה בכיתה. תוכלו לערוך הצבעה של ספרים אהובים על התלמידים. אפשר לחשוב יחד על קטגוריות שונות לבחירה, למשל "הספר עם האיורים היפים ביותר", "הספר המצחיק ביותר", "הספר שקראתי הכי הרבה פעמים", "ספר שאני קורא לאחים או בני דודים צעירים ממני" ועוד. תוכלו להזמין את ההורים ליום בחירות ולחגיגה שתציין את סיום התכנית.
סיפורי חיות